Dat je op Texel lekker eten kan vinden op een fietsrondje over het eiland wisten we al. En goed bier drinken doe je natuurlijk bij de Texelse bierbrouwerij. Maar wat zijn de beste restaurants om de honger te stillen na een dag op het strand, de dorpjes of op de fiets? De VVV van Texel zette de restaurants van hun eiland eens op een rijtje.

Lekker eten kan in alle zeven dorpen van het eiland. Lokale producten als het wereldberoemde Texelse lamsvlees, verrukkelijke asperges, verse vis en waddenoesters vormen een bron van inspiratie voor iedere zichzelf respecterende kok.

Lees ook ons volledige verslag van Texel

Texel Culinair

Een uitstekende manier om kennis te maken met de lokale specialiteiten is een bezoek aan een van de Texelse eet-evenementen. Zoals Texel Culinair, dat ieder jaar in het tweede weekend van september plaatsvindt in De Koog. Daar halen Texelse koks alles uit de kast om de heerlijkste gerechtjes op tafel te krijgen. Een heel ander soort ‘chefs’ tref je aan op het Havenvistijn in Oudeschild. Hier wordt verse vis vakkundig bereid op een zelfgemaakt rookvat. Zo hoort gerookte vis te smaken!

Witte goud

Maak ook eens kennis met het ‘witte goud van Texel’, de asperges van Bert en Meina Keijser. Tip: asperges eet je op Texel ‘tussen moederdag en vaderdag’. Wie in die periode op het eiland is, mag deze kans niet missen. Zelfs Limburgse telers vinden de Texelse asperges van uitzonderlijke kwaliteit.

Vis

De beste plek om vis te eten is natuurlijk de haven van Oudeschild. Vanuit de visrestaurants op de haven heb je een prima uitzicht op de kotters die vrijdags binnenlopen na een week op zee. En natuurlijk komt de vis op uw bord zo uit zee.

Strandpaviljoens op Texel

Eten in een Texels strandpaviljoen hoort bij een vakantie op Texel. Hier ervaart u dat echt Texelgevoel! Heerlijk genieten van een hapje en een drankje bij zonsondergang. Ook met kinderen is het leuk om uit eten te gaan in een van de paviljoens. Terwijl u lekker tafelt, vermaken zij zich uitstekend op het strand.

Tags:

  • NextDestination.nl is er voor de sportieve reiziger, de avontuurlijke cityhopper en de nieuwsgierige vakantieganger. Wij gaan voor jou op zoek naar te gekke plekken, ontmoeten de leukste locals vol prachtige verhalen en geven je verrassende tips. Soms luxe, soms budget, maar altijd op onze eigen manier. Om je te helpen bij die ene vraag: What’s your NextDestination?

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

De Sint Bernard

Iedereen kent ze. Uit films, cartoons of van posters over Zwitserland. De grote Sint ...

Winter Activities: Air Boarden

NextDestination skiet of snowboardt natuurlijk erg graag. Maar naast de traditionele wintersporten is er ...

Frans Ski Chalet gehuurd? Goedkoop? Lees dan dit!

We hebben het allemaal wel een keer gedaan en sommigen doen het zelfs jaarlijks. ...