Een schip als berghut, de fjorden als privé skigebied

In IJsland kun je op een zeer bijzondere manier skitouren. De Aurora Arktika, een Clipper die ooit gebouwd is voor de Clipper round the world race, vervoert je door de Westfjords van IJsland. De boot gaat zelfs tot aan Groenland als je wilt. Wij hielden het bij de Fjorden ‘om de hoek’. In een paar uur voeren we naar een schitterende baai. De ski’s werden op een rubberen Zodiac gelegd en Siggi, de kapitein, dropt ons vervolgens in de witte woestenij van het Fjord. Het idee: skitouren omhoog en over het fjord totdat we bij het volgende fjord weer omlaag kunnen skiën. Het wordt een bijzondere reis, een avontuur of zoals Siggi zegt: “Een mini expeditie.” In vijf uur klimmen en skitouren we over het fjord als de zee weer in zicht komt. “Earn your turns,” is een veel gehoorde kreet bij skitouren en wij hebben onze bochten door de poedersneeuw zeker verdiend. Er is hier he-le-maal niemand dus er is niks verspoord, sterker nog, alles wat we zien en hebben gezien is er voor ons alleen. En dat is vrij bijzonder. Aan het einde van de dag pikt Siggi ons weer van het strand en brengt ons naar de Aurora. Daar staat een warme soep en een koud biertje klaar en een avond vol sterke verhalen ligt voor ons. Morgen weer. Dan een ander fjord omhoog.

Tags:

  • Gijs Hardeman

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

Van Laren naar Gstaad

Alles verkopen, alle zekerheden op straat gooien en dan een hotel beginnen in het ...

Video Friday: Drijvend voetbal veld in Thailand

Deze video ging in 2011 viral. Bijna vijf miljoen mensen bekeken dit filmpje op ...

Eten bij The Horse Shoe Lusaka

In veel Afrikaanse landen overheersen de (voornamelijk Zuid-Afrikaanse) fastfoodketens. Ook in het Zambiaanse Lusaka ...