Dromen komen uit in Toscane

Op 5 jarige leeftijd kreeg ik van mijn vader een echt houten autostuur. Uren heb ik met het loodzware Alfa Romeo stuur duizenden bochten gemaakt met mijn rijkelijk gevulde fantasie terwijl ik constant “vroom vroom” riep. Sindsdien groeide mijn liefde voor deze Italiaanse auto met het ‘cuore sportivo’, het sportieve hart. Maar die liefde was niet alleen voor de auto, maar voor het hele Italiaanse plaatje; stralend weer, een prachtig landschap, fantastisch eten en heerlijk drinken. Afgelopen week, 30 jaar later, is die fantasie werkelijkheid geworden, achter het houten stuur van een knalrode Alfa Romeo Spider 2000 uit 1970 kruipen. Een prachtige route vanuit Villa Gloria, Quercegrossa (midden in Toscane) naar Radda in Chianti. Kronkelweggetjes tussen de felgroene wijnstokken, stijgen en dalen, met af een toe een pittoresk historische dorpje, waar oude mannetjes je met een waardige blik nakijken. Sprintage is dé klassieke auto verhuurder van Italië. Naast de verhuur van deze bolides, denken zij ook mee in het organiseren van dit soort fantastische road trips. Ook voor groepsreizen en natuurlijk voor bruiloften in dit prachtige land helpt de zeer vriendelijke eigenaar Alessandro Casillo je graag op weg. Hij zette voor mij in ieder geval een prachtige route uit en zo kon ik elke meter genieten van de wagen én de omgeving! Een echte aanrader voor de Italië liefhebber!

Tags:

  • Olivier

    Co founder

    Allround vakantieganger, want geniet evenveel van een ontspannen strand vakantie en een intensieve wintersport. Warm en koud, actie en ontspanning, alles is goed als er maar tijd gemaakt wordt voor het allerbelangrijkste van de dag: uitgebreid eten en drinken.

You May Also Like

Reykjavík in één dag: dat is te doen!

IJsland is een heel groot land met heel weinig inwoners en van die 330.000 ...

Golden Circle IJsland

IJslands meest bekende toeristische rondje is de Golden Circle. De waterval Gullfoss, het National Park Þingvellir en de geothermal ...

Canadese skilodge op wielen

Je kan natuurlijk een wintersport boeken naar Canada en dan vanuit een hotel of ...