Destination Unknown

Ik loop de hotelkamer in, gooi mijn tas op het bed en mijn jas in de hoek van de kamer. Ik drink het flesje water leeg dat er altijd staat en leg al mijn kleren in de kast. De tas verdwijnt onder het bed, ik er op en doe 15 minuten m’n ogen dicht. Moe van de trein, vliegtuig, bagageband en taxi. Moe van het altijd te laat richting Schiphol gaan. Moe van het meeslepen van surfboard, ski’s of fiets. Die vijftien minuten shuteye zijn dus nodig om weer wat energie op te doen. Reizen is een tweede natuur geworden en daar horen rituelen bij. Want eenmaal opgeladen na dat kwartier, ben ik helemaal in mijn element.

Altijd op reis voor een krant of magazine en als het even kan naar een plek waar ik nog nooit ben geweest. Behalve een paar landen waar ik altijd terugkom. Die typische golf in Portugal, de rauwe omgeving in een paar Afrikaanse landen die ik bijna mijn tweede thuis kan noemen of de besneeuwde Alpen voor skireports. Maar vooral ben ik bezig met het zoeken naar nieuwe bestemmingen; Destinations Unknown. En als een bestemming dan opdoemt, dan slaat de fantasie op hol. Wat gaan we doen? Vaak iets actiefs en ik ben altijd op zoek naar verrassende activiteiten.

Vanaf nu komen de belevingen van deze reizen ook op NextDestination.nl. Er is simpelweg te veel te vertellen over reisbestemmingen en dat past niet in een kort verhaal dat ik schrijf voor de krant of een magazine.  

Enjoy!

Gijs Hardeman

Follow NextDestination op Instagram en Facebook

 

 

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

Rooibos farm Lamberts bay Zuid-Afrika

Blogsafari 6: doen in Cape West Coast Lamberts Bay

Vlak boven Kaapstad zit een bijzonder interessant gebied: de Western Cape. Op een klein ...

Blogsafari 2: Kloofstreet Kaapstad

  Dit staat met grote letters boven een vintagewinkel in Kloof Street in het ...

“We are going down. That’s it.”

IJsland is fantastisch vanuit een vliegtuig. Wij vliegen met Icelandair van Amsterdam naar Reykjavík, ...