Durban heeft een gigantisch lange boulevard langs het strand. Sinds het WK voetbal in 2010 is hier ook een heleboel veranderd. Voorheen was het vooral onveilig, nu is er veel politiecontrole, ziet het er netjes uit en zijn er heel veel betrouwbare car guards. Sowieso is dit één van de mooiste surflocaties van Zuid-Afrika. En na het surfen is een vers bakkie koffie heerlijk, helemaal in combinatie met wat lekkere Chow. Maar waar is het goed koffie scoren aan het beachfront? Forget about al die fast food ketens zoals Wendy’s en Steers. Ik kom elke week terug bij deze drie plekken. En niet alleen voor de koffie.

Afro’s Chicken

South Beach

Funky gele container pal aan het strand. Matt & John zijn heerlijk relaxte gasten. Fijne sfeer. Bij Afro’s Chicken is de koffie is lekker en bediening snel. Veel surfers komen hier voor of na de surf een bakkie doen. Voordelen zijn de twee car guards, best relevant in het soms criminele Durban, die bij de gele toko horen. Kost je 2 tot 5 rand, dus bijna niks en je auto is veilig. Ook kan je de autosleutels bij de heren van Afro droppen als je gaat surfen. Wel zo relaxt als je een elektronische sleutel van de verhuur hebt gekregen. Maar het grootse pluspunt naast de koffie is het broodje kip met friet. Manmanman wat lekker. Zacht broodje, gekruide kip en hot (chili) or cool (lemon) sauce. En op de bordjes waar je broodje op ligt staat geprint: “return for free toffee”. Ook wel lekker. Ik ben verkocht.

FACEBOOK   INSTAGRAM   TWITTER

Surf Life Savings club

In front of North Pier

Het epicentrum voor surfers van Durban. Deze ‘privat club’ ligt pal voor North Pier en heeft uitzicht op New Pier. Vanaf hier is het perfect golven checken, eindeloos praten over surfen of nieuwe vrienden maken uit de local surf scene. De koffie is gewoon goed, Double shot cappuccino is my favorite. En er is een goede menukaart die ook de gezonde eters onder ons kunnen bekoren. Bijna alle surfers die je in het water tegenkomt zijn hier lid en zeker als je wat langer blijft is het leuk om die gasten en surfchicks ook buiten het water tegen te komen. Ook de fotografen die jou net op de plaat hebben gezet, drinken hier hun koffie, dus de perfecte plek om jouw gouwe surffoto’s te scoren. Bijzonder is de grote hoeveelheid Ballies (oude surfgasten tot in hun tachtigste!) die zich hier ophoudt. Nadeel is dat het een privat club is en je er als toerist wel welkom bent, maar ook weer niet altijd. Ook is de deur dicht en moet je wachten totdat iemand naar buiten komt. Dat gebeurt gelukkig vaak genoeg. Beste parkeerplek van de stad met Guardian angels die je auto bewaken voor een paar Rand. Je kunt deze parkeerwachters zelfs je sleutels geven als je gaat surfen (wel ff checken of ze bij de Angels horen).

FACEBOOK   INSTAGRAM   TWITTER

Surf Riders

Addington Beach

Restaurant/bar met heerlijke koffie en met Wellington de vrolijkste Barista in town. Ik kwam er niet meer weg, omdat het ene na het andere Latte-art werkje onder m’n neus (en daarna door m’n keel) werd geschoven. Ze gebruiken organic coffee en dat is natuurlijk altijd goed. Daarnaast gewoon goed eten. Een paar lekkere broodjes en vooral: goede pizza’s. De slogan “just good chow” is correct. Ander voordeel hier is dat het naast Roxy Surf School zit. Hier kun je surflessen boeken en boards huren. Prima plek om ff te chillen en te genieten van de beach life style. Of om gewoon mensen te kijken die over de boulevard struinen. Vlakbij Ushaka Marine World en een klein winkelcentrum.

FACEBOOK

Bron:

Gijs woont en surft nu in Durban. Hij is verslaafd aan surfen én koffie. Gaat bijna elke dag naar de boulevard in town voor een sessie en drinkt daarna een cappuccino. Want dat is lekker.

Tags:

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

Rooibos farm Lamberts bay Zuid-Afrika

Blogsafari 6: doen in Cape West Coast Lamberts Bay

Vlak boven Kaapstad zit een bijzonder interessant gebied: de Western Cape. Op een klein ...

Canadese skilodge op wielen

Je kan natuurlijk een wintersport boeken naar Canada en dan vanuit een hotel of ...

Van Oldenzaal naar Gstaad

In zijn eerste weken moest een lokale boer hem van een richeltje in de ...