Hij wil nog een keer van Mexico naar Canada fietsen. En dan waarschijnlijk in zijn eentje, want reizen alleen, dat is een stuk avontuurlijker dan in een groep. Souvenirs zijn stom en pasta Vongele het ultieme voedsel onder de zon. Acteur Chris Tates, bekend van Rozengeur & Wodka-Lime, Elles in Glamourland en Julia’s Tango, vertelt over zijn liefde voor de zon, zijn favoriete exotische bestemmingen en grootste reisdomper.

“Landen met een dictator bezoek ik niet.”

De wereld is veel te groot en ik heb ook nog lang niet alles gezien. Gelukkig heb ik wel mooie uithoeken bezocht. Van Indonesië tot Argentinië. Java was een geweldige ervaring, een totaal andere cultuur en zeer vriendelijke mensen. Landen met een dictator bezoek ik niet, helaas zijn er daar nogal veel van. Mijn favoriet? In Europa: Molyvos op Lesbos, daar staat ook mijn favoriete restaurant:. En buiten Europa torent er één bestemming boven alle andere uit: Buenos Aires! De tango, het eten, polo(paarden), voetbal, de verschillende wijken met allemaal hun eigen sfeer en betaalbare taxi’s. Wat een stad!

 “Zon, zee en dan in mijn eentje op de trappers er op uit.”

Iedereen zou eens alleen op reis moeten gaan. Dan zie je meer, leer je meer en ervaar je alles intensiever. In een groep moet je je aanpassen en daar heb ik, als ik met vakantie ga meestal geen zin in. Op reis heb ik altijd drie dingen bij me. Een boek, een zonnebril en de Lonely Planet. Ik ga ook het liefst met de auto, want dan voel ik de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Nu ik er over nadenk, ga ik eigenlijk nog liever met de fiets. Natuurlijk wel in de zomer. Ik ben een kind van de zon en de zee! Mijn ultieme reisplan is dan ook fietsen van Mexico naar Canada, zo’n 2500 kilometer. Van Tijuana naar Vancouver, of verder.

christates
Chris Tates in de buurt van het Comomeer Italië

“De tranen stonden in mijn duikbril.”

De reis die ik altijd onthouden heb, en niet vanwege alle mooie herinneringen, was een reis naar Denemarken in 1974 met mijn ouders. Normaal gingen we altijd naar Frankrijk, maar nu met de caravan naar Scandinavië. Drie weken lang regen, we hebben de WK-finale tussen Nederland en Duitsland in de campingkantine bekeken. Die was net zo teleurstellend als de reis. Maar gelukkig was dat een uitzondering, de meeste reizen waren wel mooi. Tijdens een vakantie op een tropisch eiland zwom een dolfijn spontaan naar me toe toen ik aan het snorkelen was. Hij zwom een paar rondjes om me heen en ging er weer vandoor. Ik had de tranen in mijn duikbril. Mijn Nextdestination is hopelijk net zo mooi. Deze kerst ga ik een roadtrip maken naar Spanje met mijn dochter Nathalie. Rustig richting Girona karren met de auto en onderweg lekker eten en leuke hotelletjes pakken. We hebben wel een reisdoel. De B&B Can Portell van collega Alfred van Den Heuvel en zijn vrouw Debbie de Jong in de buurt van Girona (www.123ole.nl). Hopelijk hebben we beter weer dan toen in Denemarken…

Chris Tates speelt één van de hoofdrollen in een toneelbewerking van de roman Ventoux van schrijver Bert Wagendorp. Het stuk is van oktober tot maart door heel Nederland te zien. Klik hier voor meer informatie!

 

Tags:

  • NextDestination.nl is er voor de sportieve reiziger, de avontuurlijke cityhopper en de nieuwsgierige vakantieganger. Wij gaan voor jou op zoek naar te gekke plekken, ontmoeten de leukste locals vol prachtige verhalen en geven je verrassende tips. Soms luxe, soms budget, maar altijd op onze eigen manier. Om je te helpen bij die ene vraag: What’s your NextDestination?

You May Also Like

Noorwegen: Maagdelijk wit in het groen

Noorwegen heeft schitterende skigebieden. Dat weet niet iedereen… Maar neem eens een kijkje in ...

Historisch Culemborg aan de rivier de Lek

De Betuwe zit vol historie. Neem nou Culemborg, een eeuwenoud stadje aan de rivier ...

Winter Activities: Telemarken

NextDestination skiet of snowboardt natuurlijk erg graag. Maar naast de traditionele wintersporten is er ...