Carnaval van Santa Cruz de Tenerife

Zelf claimen de Tinerfeños dat alleen zusterstad Rio de Janeiro een nóg groter carnaval heeft, en dat Santa Cruz de Tenerife de tweede plaats ter wereld inneemt.
Het feesten begint vrijdagavond, wanneer ’s nachts de parade van praalwagens en mensen door de straten trekt. Dat het Spaanse eiland halverwege Europa en Zuid Amerika ligt is al goed te zien aan de grote aantallen veren en pailletten, maar ook te horen via opzwepende Latijns-Amerikaanse muziek.
Dit feesten, met naast een officieel programma ook veel spontane straatfeesten op de stoep van de talloze kroegen, gaat door tot Aswoensdag, wanneer het begraven van de sardine (‘el entierro de la sardina’) het einde van het carnaval symboliseert. Een grote vis van papier-maché wordt door de straten gedragen, en het publiek kleedt zich in het zwart.
Het carnaval van Santa Cruz de Tenerife wordt door 250.000 mensen gevierd.

Carnaval Santa Cruz7Carnaval Santa Cruz3Carnaval Santa Cruz1Carnaval Santa Cruz9Carnaval Santa Cruz17Carnaval Santa Cruz13Carnaval Santa Cruz14Carnaval Santa Cruz15Carnaval Santa Cruz10Carnaval Santa Cruz11Carnaval Santa Cruz12Carnaval Santa Cruz8Carnaval Santa Cruz4Carnaval Santa Cruz5Carnaval Santa Cruz6Carnaval Santa Cruz16Carnaval Santa Cruz2

www.carnavaldetenerife.com

Tags:

  • Van jongs af met zijn neus in een atlas en gestimuleerd door kaarten sturende KLM-ers in zijn familie, zette Joost een carrière als purchasing manager bij een Japanse touroperator om in een schrijvend en fotograferend bestaan als reisjournalist. Met een rugzak naar gorilla's in Rwanda, liftend door Nicaragua of cruisend om Kaap Hoorn. Polyglot Joost bezocht al meer dan 100 landen maar kruipt als een Rupsje Nooitgenoeg over de wereldkaart.

You May Also Like

Grand Hotel Moskva Belgrado

Midden in de Servische hoofdstad Belgrado staat sinds 1908 het Grand Hotel Moskva. Gebouwd ...

Van boven is alles nog mooier, Biarritz in elk geval wel!

In vakantieoorden check ik altijd direct wat het hoogste punt is. Ik heb overzicht ...

Tim Akkerman’s NextDestination

Voor zijn volgende vakantie stapt hij met zijn gezin in de auto naar Frankrijk ...