Canadese skilodge op wielen

Je kan natuurlijk een wintersport boeken naar Canada en dan vanuit een hotel of lodge elke dag je (zeer waarschijnlijk) schitterende skigebied verkennen. Je kan ook verschillende skigebieden bezoeken met een huurauto vanuit je base camp. Of je combineert alles en huurt een Canadese skilodge op wielen.

canadablog5canadablog3canadablog4canadablog6

Op Calgary Airport worden we warm onthaald door de White Hat Volunteers, vrijwilligers met als enige taak reizigers op weg te helpen. Wij komen Nederlander Tony tegen die ons direct uitnodigt bij hem thuis later deze week en ons meesleept naar een koffiebar. We gaan ons best doen aan het einde van de week even langs te rijden, maar eerst moeten we met een camper door Alberta cruisen. Alhoewel camper, hier noemen ze dat een Motor Home. En die witte vrachtwagen is een acht en een halve meter, 4000 kilo wegend beest. Het is even wennen, maar intussen zijn we volleerde truck drivers, want zo voelt deze gigantische bak. Vanuit Calgary bezochten we allereerst Nakiska, een klein skigebied waar vooral locals uit Calgary skiën omdat het dichtbij ligt. Daarnaast zijn er veel Europese alpine teams die hier trainen. Wij gebruikten het als opwarmertje voor een mooie trip to come!

Sunshine, Lake Louise en Jasper

Achtereenvolgens gaan we langs iconische skigebieden. Vanuit Banff naar Sunshine en Lake Louise en daarna nog twee dagen naar Jasper. Kamperen doen we natuurlijk niet op campings, maar zo dicht mogelijk bij de lift. Opstaan, koffie zetten, broodje smeren en gaan. Naar boven met de eerste lift.

 

Vlog Nakiska -CanadaGijs begeeft zicht in het prachtige Canada. Bekijk hier zijn aller eerste vlog voor NextDestination!

Posted by NextDestination on maandag 14 december 2015

 

Bron:

Gijs en Vincent gingen voor De TelegraafWepowderHigh Life Plus magazine naar Alberta. Onderzoeken of een winterbestendige camper via Travelhome het ideale vervoersmiddel voor een wintersport is of niet.

Tags:

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

In Veysonnaz dwarrelt het lekker naar beneden

Na weken van droogte, zijn de Zwitserse 4-Valées eindelijk op een dik pak sneeuw ...

Weinig zicht, bakken plezier en de klapper van de week

Wit, witter witst. Zo kan deze dag worden omschreven. De gehele dag raasden we ...

Knettergekke curios, vrije zielen en een heerlijke stopover

Als je veel reist dan kom je af en toe pareltjes tegen die je ...