Aprildag in Gstaad

In het logo van Gstaad zit een zon verstopt. Of het is een bloemetje dat lijkt op een zon. Maar als je vandaag als leidraad moeten nemen dan zal het zeker het eerste zijn. Want warm is het momenteel zeker hier. Te warm eigenlijk. Het lijkt wel april.

gstaad5

Je hoort mij trouwens verder niet klagen over de hitte, want na een vorige trip met bijna geen zicht in het Zwitserse 4 Valées is het wel lekker om nu te zien waar je latten je naartoe brengen. En er is genoeg sneeuw over van de mega dump van twee weken geleden. Alhoewel ik wel hoop voor Gstaad dat de komende weken nog wat extra sneeuw erbij komt, want de eerste bruine plekken op zuidhellingen zijn al weer zichtbaar.

gstaad1

Gisteren deden wij Sektor 1 aan van het gehele Gstaad Saanenland. Vanaf startpunt Saanenmöser tot aan Zweisimmen hebben we heerlijk geskied, schnaps gedronken en het iglodorp bekeken. Mijn voorkeur voor skiën ligt aan de kant van Zweisimmen met wat bredere pistes en een uitermate toffe plek om te crashen voor het middageten. De lunch bij Nederlanders Jacqueline en John van de Hamilton Lodge was een hoogtepunt en deed me denken aan menig skidag in april van de afgelopen jaren. In T-shirt, met witte lippen en glimmend voorhoofd aan een groot glas Erdinger.  Die Lodge mag er trouwens wezen, wat een mooie plek. Dat je er bitterballen kan krijgen is voor sommige Nederlanders ook wel weer leuk. Ik kon me er goed in vinden dat ze uitverkocht waren en een lokale pasta met alpenkäse als lunch diende. Heerlijk.

gstaad2

gstaad3

Meer info

Check de website van Gstaad of de website van de Hamilton Lodge.

Tags:

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

Colorado

Amerika stond nooit hoog op mijn reislijst. Grote billboards, veel te veel neon, natuurlijk die ...

Langebaan Zuid afrika

Blogsafari 5: Luizenleven in Langebaan Zuid-Afrika

Na dagen wandelen op de Cape Peninsula en de nodige ontmoetingen met wilde dieren ...