Aprildag in Gstaad

In het logo van Gstaad zit een zon verstopt. Of het is een bloemetje dat lijkt op een zon. Maar als je vandaag als leidraad moeten nemen dan zal het zeker het eerste zijn. Want warm is het momenteel zeker hier. Te warm eigenlijk. Het lijkt wel april.

gstaad5

Je hoort mij trouwens verder niet klagen over de hitte, want na een vorige trip met bijna geen zicht in het Zwitserse 4 Valées is het wel lekker om nu te zien waar je latten je naartoe brengen. En er is genoeg sneeuw over van de mega dump van twee weken geleden. Alhoewel ik wel hoop voor Gstaad dat de komende weken nog wat extra sneeuw erbij komt, want de eerste bruine plekken op zuidhellingen zijn al weer zichtbaar.

gstaad1

Gisteren deden wij Sektor 1 aan van het gehele Gstaad Saanenland. Vanaf startpunt Saanenmöser tot aan Zweisimmen hebben we heerlijk geskied, schnaps gedronken en het iglodorp bekeken. Mijn voorkeur voor skiën ligt aan de kant van Zweisimmen met wat bredere pistes en een uitermate toffe plek om te crashen voor het middageten. De lunch bij Nederlanders Jacqueline en John van de Hamilton Lodge was een hoogtepunt en deed me denken aan menig skidag in april van de afgelopen jaren. In T-shirt, met witte lippen en glimmend voorhoofd aan een groot glas Erdinger.  Die Lodge mag er trouwens wezen, wat een mooie plek. Dat je er bitterballen kan krijgen is voor sommige Nederlanders ook wel weer leuk. Ik kon me er goed in vinden dat ze uitverkocht waren en een lokale pasta met alpenkäse als lunch diende. Heerlijk.

gstaad2

gstaad3

Meer info

Check de website van Gstaad of de website van de Hamilton Lodge.

Tags:

  • Gijs

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

You May Also Like

Een privé skilift in een verlaten skigebied

Kleine gebieden hebben een groot voordeel. Er zijn vaak weinig mensen. Kleine gebieden die ...

Afriski Lesotho

Er ligt een wit lint in het midden van een vallei tussen een paar ...

De Sint Bernard

Iedereen kent ze. Uit films, cartoons of van posters over Zwitserland. De grote Sint ...