Met altijd Maastricht in het hart

Michele Creemers

Hoewel Michele Creemers inmiddels langer in Amsterdam woont dan in Maastricht, verraadt een charmante tongval nog altijd waar haar wieg stond. In 1984 verruilde ze haar geboortestad voor de hoofdstad om kunstgeschiedenis te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Inmiddels werkt ze al jaren als programmeur in Filmtheater Cinecenter, een bioscoop die net om de hoek van het Leidseplein ligt en gespecialiseerd is in arthouse films.

“Qua filmaanbod zijn we vergelijkbaar met Lumière Cinema in Maastricht,” zegt ze, “de bioscoop die onlangs heropende in een pand van de oude Sphinxfabrieken aan de binnenhaven.”

Michele is erg enthousiast over de ontwikkelingen in het Boschstraat-kwartier. “De buurt rond de Boschstraat wordt steeds leuker en de woensdagmarkt werd dit jaar zelfs tweede bij de verkiezing van Beste Middelgrote Markt van Nederland. Daar haal ik altijd de vis als ik in Maastricht ben, het aanbod is enorm.”

Naor hoes goon

Want nog altijd komt Michele vaak in haar geboortestad, ‘naor hoes goon’, noemt zij dat. “Ik woon heel graag in Amsterdam, maar teruggaan naar mijn roots vind ik heerlijk, al is het maar om de taal te spreken want bij ons thuis wordt dialect gesproken.” Michele kan volop genieten van de typische uitdrukkingen. “En de humor! Maastrichtenaren hebben veel humor.” En een heel andere humor dan in de Randstad, volgens haar.

Waarmee we op de verschillen komen tussen Maastricht en Amsterdam. “Het tempo is er een relaxter, dat valt op en daar moet ik altijd weer aan wennen.” Om er snel aan toe te voegen dat het ook de aantrekkingskracht is. “Net als de natuur. Die ligt in Limburg om de hoek, om te wandelen hoef je niet eerst een trein of auto te nemen en de lucht is veel schoner.”

Door de week

Omdat haar werk het toestaat, gaat Michele steeds vaker ook door de week naar Maastricht. “Amsterdam heeft weliswaar een groot winkelaanbod maar voor mijn favoriete winkels moet ik in Maastricht zijn; bij Kinsjasa Shoes op het Sint-Amorsplein koop ik mijn schoenen en bij Muchachas in de Heggenstraat mijn kleding. Door de week is het in beide zaken een stuk minder druk en dat is wel zo fijn.”

Gevraagd waar we moeten eten en drinken heeft Michele nog wel een tip. “Ik at laatst in ’t Drifke , dat ligt net buiten het centrum richting de Sint-Pietersberg. Voortreffelijk Mediterraan eten voor een heel redelijke prijs.”

En voor een drankje? “Ga zeker een keer iets drinken bij Buitengoed Slavante. Bovenop de Sint-Pietersberg. Je hebt het idee in het buitenland te zijn en het uitzicht over Maastricht is geweldig.”

Extra informatie

Maastricht heeft de website maastrichtmidweekend.nl in het leven geroepen met een speciaal aanbod voor bezoekers die Maastricht doordeweeks willen bezoeken.

Tags:

  • Van jongs af met zijn neus in een atlas en gestimuleerd door kaarten sturende KLM-ers in zijn familie, zette Joost een carrière als purchasing manager bij een Japanse touroperator om in een schrijvend en fotograferend bestaan als reisjournalist. Met een rugzak naar gorilla's in Rwanda, liftend door Nicaragua of cruisend om Kaap Hoorn. Polyglot Joost bezocht al meer dan 100 landen maar kruipt als een Rupsje Nooitgenoeg over de wereldkaart.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Singapore

Wie intercontinentaal naar het oosten reist maakt grote kans een keer op Changi te ...

Midden in het wilde westen van Afrika

De Hollandse Boeren die zich in de negentiende eeuw in Zuid-Afrika vestigden waren ruig ...

Twee Spaanse genieën in Luik

27 februari opende in het treinstation Liège-Guillemins de tentoonstelling “De Salvador à Dalí”. Het ...