Trysil, met 75 pistekilometers en 67 liften het grootste skigebied van Noorwegen. De 200 km vanuit Oslo legde ik vandaag af in een donkergroene Mini Cooper, mét snelheidsstrepen en een Noorse vriendin achter het stuur. Mijn ski’s heb ik wijselijk maar thuis gelaten, om die nou overdwars uit de achterklep te laten steken leek me al bij voorbaat een slecht idee. En eigenlijk vond ik het wel prima, konden we gelijk uitvinden wat voor skisetjes ze verhuren in Trysil.

312

Net voor zonsondergang op een set Madsun cross country ski’s gestapt. En dat voor een downhill skiër. Hebben ze me toch zover gekregen, die Noren! Maar goed, het is een stukje Noorse cultuur; na het werk nog gauw even een stuk op de langlaufers tekeer gaan. En ik moet het toegeven: het tochtje tot in de late schemer was prachtig.

Tags:

  • Is fulltime reisjournalist-fotograaf voor outdoorbladen en reisorganisaties, begeleidt fotoreizen en geeft lezingen. Van huis uit bioloog. Woonde twee jaar in de outback van Namibië waar hij een safari camp opbouwde aan de Fish River Canyon.

You May Also Like

Video Friday: A Skiërs Journey Iceland

Wij waren al heel erg fan van de Aurora Arktika en hebben ons enthousiasme ...

Winterwandelen Zwitserland 12

Winterwandelen Zwitserland: zon en frisse lucht

Drie dagen winterwandelen in Zwitserland, zonder sneeuwschoenen? Het kan. Over de geprepareerde winterwandelweg Via ...

Skiles is niet alleen voor kinderen

“Zonder les kom je soms gewoon niet verder.” Jürgen, onze gids gedurende twee dagen ...