25 Hours Bikini Hotel Berlijn

Hij prijkte al een tijd op mijn lijst van must-visit hotels, en ondanks dat er meer vestigingen in Duitsland zijn (o.a. in Hamburg) moést en zou ik in het 25 Hours Bikini Hotel in Berlijn slapen. Een van de leukste hotels waar ik ooit verbleef.

no images were found

Aapjes kijken

Mijn enthousiasme komt deels voort uit het feit dat je vanuit een groot deel van de kamers uitzicht hebt op de Zoölogischer Tiergarten; de dierentuin. Het knuffelaapje op de tafel naast de plant in de kamer refereert er al naar, maar ik keek letterlijk vanaf de 7e verdieping uit op de kooi met apen. Vanuit de hangmat. In de hele breedte van het van-vloer-tot-plafond reikende raam is een hangmat gespannen. Zacht wiegend genieten van een stuk jungle (zonder gevaar voor eigen leven) in zo’n wereldse stad. Wauw! Nu wil ik er thuis ook één. Een hangmat welteverstaan.

Eclectische inrichting

De 25 hours hotels staan bekend om hun eclectische inrichting. Noem het geen hipster-stijl, want dit is inmiddels een lelijk woord, maar urban-Berlijns. Je zit hier wel in het Westelijke deel van de stad -Charlottenburg om precies te zijn- dus het is er minder rauw. Echter vormt het 25 hours Bikini hotel onderdeel van het Bikini-complex (die maffe naam is ontleend aan de vorm van het gebouw, heeft niets met zwemkleding te maken), wat een groot concept warehouse is. Zeg maar een uitvergrote concept store waar je mode, lifestyle en food onder één dak vindt. Het hotel is vergelijkbaar, in mini-variant. Je hebt er de Bakery, een hotelwinkel waar ze geen suffe souvenirs verkopen maar cool stuff van lokale merken zoals de fietsen van Schindelhauer, Monkey 47 gin en Our Berlin wodka tot de armbanden van het Amsterdamse Pig & Hen.

Stadsavonturiers

Het hotel telt 149 kamers verdeeld over negen verdiepingen. Allemaal zijn ze voorzien van een kingsize bed en een rainshower, met uitzondering van de Large en XL kamers, die hebben ook een bad. Er is keuze uit Urban rooms en Jungle rooms, zoals de namen al aangeven heeft de één uitzicht over de stad, en de ander over de dierentuin. Ik was stiekem blij dat mij een Jungle room was toebedeeld want die is toch nèt even leuker.
In welke kamer je ook verblijft, het 25 hours Bikini hotel heeft extra’s waar elke hotelgast van profiteert, namelijk ‘gratis’ (jawel) gebruik van oer-Hollandse omafietsen of een MINI. Dat laatste verbaasde me dermate dat ik vroeg aan de receptioniste van wie we de rondleiding kregen of dat wel altijd goed afliep? Ze antwoordde: “Het is naar mijn weten maar één keer misgegaan maar dat was omdat de hotelgasten met de auto de stad uit waren gereden. Ze hadden niet helemaal begrepen dat de auto bedoeld is om binnen de stadsgrenzen te gebruiken…Verder gaat het vooralsnog op goed vertrouwen en verloopt het eigenlijk altijd probleemloos. Ach, uiteindelijk was het de onbedoelde autodief die met deze actie het meest voor ‘aap’ stond.”

no images were found

Monkey bar en Jungle sauna

Het hele apen- en jungle thema wordt door het hele hotel consequent doorgevoerd. Zo heet de rooftop bar ‘Monkey Bar’ en die is ook voor niet-hotelgasten toegankelijk via een aparte ingang op de parterre. Het is naar het schijnt een populair etablissement want ze staan er rijendik. Eerst moet je door een deur met beeltenis van een chimpansee (weet je in ieder geval dat je op het juiste adres bent) en daarachter bevindt zich een mooie ruimte omzoomd door een dakterras en ingericht met een botanisch tintje. De zijkant van de bar heeft trapsgewijze zitjes als ware het een apenrots. De cocktailkaart is gevarieerd en zeer uitgebreid. Ook aan de virgin cocktails is gedacht, al zijn het er maar drie. Ze zijn met zorg bereid en doen niet onder aan de alcoholhoudende cocktails op de kaart. Voor de hongerige borrelaars verzorgt het aangrenzende restaurant NENI de bites. 

Als je er even de tijd voor hebt is ontspannen in de Jungle sauna een absolute aanrader. Ook daar waan je je in tropische sferen (niet alleen vanwege de hitte) want je hebt hier wederom een prachtig uitzicht op de dierentuin. Sluit je ogen, denk er een knappe Tarzan bij en je bent even Jane in de Berlijnse Jungle.

Meer informatie

Een nacht in het 25 hours Bikini hotel kan vanaf €145 per nacht. Meer informatie op www.25hours-hotels.com

Bron: 

Karine overnachtte in het 25 hours Bikini hotel tijdens een citytrip naar Berlijn. Ze schreef een city report over de stad wat verscheen in het 3e issue van lifestylekrant The Urbanites.

Tags:

  • Door haar werk als lifestylejournalist is reizen voor Karine een vast onderdeel geworden. Of ze nu een nieuw reisconcept test, wijngaarden in de Champagne bezoekt, een kookcursus in Toscane volgt of mag neerploffen op een bed in een net geopend designhotel, haar koffer staat altijd klaar.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Een schip als berghut, de fjorden als privé skigebied

In IJsland kun je op een zeer bijzondere manier skitouren. De Aurora Arktika, een ...

Zonnige speeldag voor vader en zoon

De sneeuw is gevallen (eindelijk) en de zon doet wat ‘ie’ al heel vaak ...

Frankie de Zeeschildpad

De Zuid-Thaise provincie Phang Nga staat bekend om haar idyllische eilanden zoals de archipel ...