Gezelligheid is onlosmakelijk verbonden met lekker eten en drinken. En daar weten ze in Zwitserland wel raad mee. Eén van de gezelligste eettradities is daar toch wel het kaasfonduen. Ook in Nederland zijn we er dol op. Maar waar we hier vooral in huiskamers en restaurants fonduen, zoeken de Zwitsers steeds originelere locaties op. Wat te denken van een tram, gondel, riksja of iglo?

In de gondel in Grächen

Zwevend genieten van een fascinerend uitzicht én een typisch Zwitserse kaasfondue? Dat kan in de gondel van Grächen. Rond 19.00 uur ga je omhoog met de Hannigalpbahn en geniet je van kaasfondue, witte wijn en een typisch Walliser dessert. Een uur later ben je weer beneden. Fonduen in de gondel kan eenmaal per week: op dinsdag of woensdag. Reserveren is tot een dag van tevoren mogelijk. Winterse ‘fondue-gondels’ zijn ook te vinden in Scuol en Zermatt.

In een iglo bij Adelboden

Op de Engstligenalp, boven Adelboden, bevindt zich ’s winters het grootste sneeuw-iglorestaurant van Europa, met plaats voor 200 gasten. Zij genieten in de ‘Fondue-Iglu’ van speciale kaasfondue, volgens geheim recept samengesteld door de lokale kaasmaker Manfred Schmid. Warme kleding dragen is een must in de iglo, want de temperatuur ligt er rond het vriespunt. Het iglorestaurant is tussen december en april van woensdag tot en met zondag geopend. Reserveren is vereist

Tijdens een tramrit door Zürich

Genieten van een gezellige kaasfondue, terwijl buiten de lichtjes van de binnenstad van Zürich voorbijtrekken. Gasten van de ‘Fondue-Tram’ krijgen tijdens een 2-uur-durende rondrit door Zwitserlands grootste stad een 3-gangen-fonduediner geserveerd. De speciale tram rijdt tussen november en februari twee maal per dag, in het weekend is er nog een middagrit.

In een riksja door Bern of Thun

Wie in de steden Bern of Thun plaatsneemt in de ‘Fondükscha’, geniet van kaasfondue, witte wijn, schnapps en thee tijdens een rondrit per riksja. De rit duurt 60 of 90 minuten en de gids geeft onderweg interessante uitleg en anekdotes over de stad. Een rit met de Fondükscha kan tot 24 uur van tevoren gereserveerd worden.

In een levensgrote fonduepan bij Gstaad

Fonduen in een levensgrote caquelon (fonduepan) met vrij uitzicht over het prachtige Zwitserse sneeuwlandschap: hoe typisch wil je het hebben? De picknickplaatsen zijn te vinden aan wandelpaden in de regio Gstaad Saanenland. Met een compleet gevulde ‘fondue-rugzak’ ga je op pad. Deze bevat een fondueset, kaas- en kruidenmix, brood, bestek en een wandelkaart. Bestellen kan tot een dag van tevoren bij een van de deelnemende kaasmakerijen.

In een retro-gondel in Pontresina

 

Liefhebbers van kaas en nostalgie zitten gebakken in de ‘Gondolezza’ bij Hotel Walther in Pontresina. Deze oude kabine van de Diavolezza-Bahn bracht 31 jaar lang wintersporters en wandelaars naar de legendarische top op bijna 3000 meter, alvorens verbouwd te worden tot fonduerestaurant. Het is geopend van 3 december 2016 tot en met 17 april 2017.

Tags:

Cheaptickets
  • Olivier Rutgers

    Co founder

    Allround vakantieganger, want geniet evenveel van een ontspannen strand vakantie en een intensieve wintersport. Warm en koud, actie en ontspanning, alles is goed als er maar tijd gemaakt wordt voor het allerbelangrijkste van de dag: uitgebreid eten en drinken.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Van Porto naar Lissabon

Om Centro de Portugal te ontdekken, een van de minder bezochte regio’s van Portugal, ...

Bierbrouwers in de line up

De ingang belooft niet veel soeps. Een zware houten deur in metalen frame met ...

Uit eten op Texel

Dat je op Texel lekker eten kan vinden op een fietsrondje over het eiland ...