Gekleurde bladeren vallen van de bomen. Het wordt kouder en de dagen korter. De winter staat voor de deur. Maar voordat ook ik eraan moet geloven, ontsnap ik nog even naar een warm oord. Bestemming: Curaçao. De komende weken gaan mijn vriend en ik de Caribische onderwaterwereld ontdekken!

Na een lange nacht vliegen ontwaak ik ’s ochtends in een groot, wit bed. Gedesoriënteerd kan ik niet meteen plaatsen waar ik ben. Ik stap uit bed, open de balkondeuren en werp een blik naar buiten. Voor me ligt een azuurblauwe zee met een poedersuikerstrand. Ik zie palmbomen en een felle zon aan de horizon. In de verte scheuren jongens op waterscooters voorbij. Bon día Curaçao!

Burn baby!

Het is bloedheet. Orkaan Maria teistert de Bovenwindse eilanden en heeft alle wind van Curaçao weggetrokken. Vreemd om te beseffen dat een orkaan zelfs op 700 kilometer afstand zoveel invloed heeft. Op Curaçao is het 35 graden en dus volledig windstil waardoor we ons vooral van de schaduw naar de zee verplaatsen. Dat laatste is geen straf. Het glasheldere water brengt verkoeling en de kleurrijke onderwaterwereld zorgt voor uren vermaak.

Visjes
Glashelder water en een bonte verzameling van vissen.
Snorkelen met Dory
Snorkelen met Dory & family.

Magische ervaring

Van parelmoergekleurde vissen, felblauwe Dory’s tot kleine pijlinktvissen en gevaarlijke zee-egels. We kijken onze ogen bijna uit onze snorkels en liggen uren in het water. Maar we willen meer! Om andere stranden en de beste snorkelplekken van Curaçao te ontdekken, gaan we met een auto op pad. De eerste bestemming is Westpunt, het meest noordelijke gedeelte van het eiland. Op advies van een local hopen we bij Playa Piscado zeeschildpadden te zien. Gewapend met een GoPro en snorkels liggen we een tijd in het water zonder dat er iets gebeurt. Dan verschijnt er plotseling een schaduw in de blauwe diepte. En volgen er meer. Ik tel zeven zeeschildpadden. Het zijn prachtige, serene dieren. Ze zwemmen zo rustig en onbevreesd rond dat je ze van heel dichtbij kunt observeren. Weer terug op het strand zijn we allebei stil van deze magische ervaring.

Snorkelen met zeeschildpadden
Wat een magische ervaring: zwemmen met zeeschildpadden.
Zeeschildpad
Kalm, sereen en voor niemand bang.
Zeeschildpadden
Een gezellig theekransje onder water.

De mooiste stranden

Onze volgende stop is Grote Knip, een van de mooiste stranden van Curaçao. Het is een schitterende baai met felblauw water. Maar ook drukker dan Playa Piscado. De strandbedjes liggen vol met zonnende toeristen en locals komen hier bijeen om te picknicken. Ondanks het verleidelijke water besluiten we verder te rijden om de rust op te zoeken. We gaan naar Playa Lagun. Dit kleine strand ligt tussen twee kliffen en grenst aan een groenblauwe zee. Ook hier heb je grote kans om zeeschildpadden te spotten. Met een verse ananas shake nestelen we ons op een strandbedje en nemen we het mooie plaatje in ons op. Daarna rijden we door naar het populaire strand van Porto Mari. Bij de plaatselijke beachbar zoeken we een plek in de schaduw op. En met een voldaan gevoel en verkoelend drankje blijven we hier totdat we de zon in de zee zien zakken.

Strand Grote Knip
Grote Knip is een van de mooiste stranden van Curaçao.
Zonsondergang
Een van de beste momenten van de dag: de zonsondergang.

Meer Curaçao?

Ben je gek van snorkelen of duiken? Ga dan zeker naar Curaçao en neem je onderwatercamera mee. Meer weten over het Caribische eiland? In een volgende blog ontdek je wat je nog meer kunt doen op Curaçao.

Sunset boat
Curaçao is heerlijke bestemming waar je kunt genieten van zon, zee en strand.

Bron
Sarah en haar vriend verbleven tien dagen op Curaçao. Ze overnachtten bij Sunscape Resort, vlakbij het populaire Mambo Beach. Ga voor meer informatie over Curaçao naar www.curacao.com.

 

 

Tags:

  • ‘Magic happens when you step outside of your comfort zone’. En dat heeft Sarah ervaren tijdens haar reis van acht maanden door Australië, Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Azië. Van in je uppie low budget backpacken, slapen in luxe resorts tot een gave stad bezoeken. Juist die diversiteit is wat haar in reizen aanspreekt. Van oorsprong is Sarah historicus waardoor ze niet alleen een echte storyteller is, maar ook cultuur en geschiedenis met het heden verbindt.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Blogsafari 2: Kloofstreet Kaapstad

  Dit staat met grote letters boven een vintagewinkel in Kloof Street in het ...

Baskenland

Reizen met je kind, hoe jong ook is een fantastische belevenis. Voor jou, maar ...

Madeira

Madeira is bekend als overwinterplaats voor pensionado’s. Wat minder mensen weten, is dat het ...