Maastricht is een populaire weekendbestemming. Nederlanders, Duitsers, Belgen en zelfs Fransen weten de Maasstad moeiteloos te vinden. Vind je dat te druk, overweeg dan een bezoek door de week. NextDestination geeft je elf tips om je op weg te helpen.

Ontbijt in een brandweerkazerne

Begin je dag in de B*kantine in het trendy Sphinx-kwartier. Met mooi weer op het terras aan de Capucijnenstraat, maar anders binnen, in de heerlijk lichte ruimte van wat ooit een brandweerkazerne was. Yoghurt met fruit en honing, Zweedse kaneelslakken of lekkere bolo d’aroz, Portugese cakejes van rijstmeel. Ook leuk: de ruilbibliotheek; heb je je boek uit dan ruil je het voor een ander boek.

Cultuur

Ook in de Capucijnenstraat vind je het Marres Huis voor Hedendaagse Cultuur, met naast wisselende tentoonstellingen een fijne binnentuin voor koffie of lunch. ’s Avonds kookt Syrische chef Maher Al Sabbagh. Onze tip: deel een tafel vol heerlijke mezze.

Gezonde sapjes en de beste bagel

SAP ligt dichtbij het station van Maastricht en heeft smoothies, gezonde sapjes (denk naast fruit aan bietjes, spinazie of gember) en bagels. In 2016 wonnen ze zelfs de prijs voor het lekkerste lunchroom broodje van Nederland met hun BITCH-bagel, met bacon, sla, tomaat, kaas en ham.

Favoriet terras

Als je je ogen een beetje toeknijpt denk je in Frankrijk te zijn. Café Lure aan de Grote Looierstraat heeft een fantastisch terras om met een glas bij te praten. Lekkere tip: ze serveren Flammkuchen, de Elzasser ‘pizza’, met spek, rode ui, Gruyère en Emmentaler.

Recht door de Rechtstraat

Stadsdeel Wyck ligt aan de upcoming rechteroever van de Maas waar je veel boetiekjes, restaurants en antiquariaten vind. De twee belangrijkste straten zijn de Rechtstraat en de Wycker Brugstraat en zomer 2017 gaat foodhall Wyck Bazaar open.

Aziatisch lunchen

Spicy, hot, sexy and tasty. Restaurant Ginger biedt verschillende Aziatische keukens (tempura, Peking-eend, sushi) voor lunch en diner. Heb je haast dan kan dat ook als take-away.

Koop een boek in de kerk

Boekhandel Dominicanen zit in de prachtige meer dan 700 jaar oude Dominicaner Kerk. Boeken tot aan het hoge plafond en waar het altaar stond, drink je nu koffie bij espressobar Coffeelovers

Love, exciting and new

Bekijk Maastricht met een heel ander perspectief vanaf het water van de Maas met een ‘mini-cruise’. Van een korte rondvaart tot een dagtocht heen en weer naar Luik of met een brunch of diner.  

Natuurhistorisch Museum

 

Je weet niet wie Bèr is? Of Carlo, Kristine en Lars? Het Natuurhistorisch Museum Maastricht geeft antwoord in een zeer kindvriendelijk museum met een reis door de tijd vanaf het steenkolentijdperk.

Een drankje aan het einde van de middag

In Maastricht hoef je nooit lang te zoeken naar een kroeg. In het Jekerkwartier is Café Tribunal een gezellige bruine kroeg. Elke dag open, een gemêleerd publiek en ’s avonds kookt Trudy met dagverse producten. Tip: de biefstuk van het Pasveld met huisgemaakte frieten.

Gins, cocktails & dining in The Lab

 

The Lab op de Ezelsmarkt heeft een collectie van meer dan honderd gins voor een lekkere cocktail en goed eten voor heel schappelijke prijzen. Ook leuk: studenten krijgen 20% korting en per volwassene eet één kind tot twaalf jaar gratis mee.

 

Wil je Maastricht een beetje voor jezelf hebben en deze adressen in alle rust ontdekken? Boek dan een doordeweeks verblijf in Maastricht: www.midweekmaastricht.nl Je profiteert dan meteen van leuke extra’s in de hotels, de winkels en de restaurants.

Met dank aan Maastrichtse pur sang Caro Cools van www.bornonaplane.nl

Tags:

  • Van jongs af met zijn neus in een atlas en gestimuleerd door kaarten sturende KLM-ers in zijn familie, zette Joost een carrière als purchasing manager bij een Japanse touroperator om in een schrijvend en fotograferend bestaan als reisjournalist. Met een rugzak naar gorilla's in Rwanda, liftend door Nicaragua of cruisend om Kaap Hoorn. Polyglot Joost bezocht al meer dan 100 landen maar kruipt als een Rupsje Nooitgenoeg over de wereldkaart.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Afriski: Snow-Haka & Burning of the ski’s ceremony

In Afriski, het kleine skigebiedje in de bergen van Lesotho hebben ze sneeuw nodig, ...

Sziget festival Boedapest

Na de val van het communisme in Hongarije werd in 1993 voor het eerst ...

NextDestination Duitsland Berlijn Treptower Park

Berlijn anders: 10 x alternatief

De Duitse hoofdstad is populair in Nederland. Met vliegtuig, trein of auto gaan we ...