Gambia doet weer mee

Uit de recent gepubliceerde cijfers van het Gambiaanse Ministerie van Toerisme blijkt dat de populaire West-Afrikaanse bestemming afgelopen jaar 24,7% meer buitenlandse bezoekers heeft verwelkomd. Met een totaal van ruim 256.000 bezoekers werd het bezoekersaantal van voor de Ebola-crisis in de regio (in 2014/15) zelfs overtroffen.

Het Gambiaanse strand blijft een aanlokkelijke plek voor Nederlanders in onze koude winters. Copyright: Gijs Hardeman

Ons land is na het Verenigd Koninkrijk de belangrijkste Europese markt voor ‘the smiling coast of Africa’. Wij gingen al eens zelf poolshoogte nemen in Gambia en snappen dat wel. Hoewel de groei van Nederlandse aankomsten in 2016 spectaculair was ten opzichte van het jaar ervoor, is een vergelijking met het ‘normale jaar’ 2014 realistischer. Harry Betist, Representative van de Gambia Tourism Board, zegt: “Hoewel Gambia eind 2014 en eerste helft 2015 niet werd getroffen door Ebola, was de invloed op het toerisme naar de gehele regio enorm. We vergelijken de resultaten van 2016 daarom met het seizoen 2013/14. Mede dankzij intensieve samenwerkingen met onze partner-touroperators kunnen we terugzien op een uitstekend jaar voor Gambia. Met 24.260 Nederlandse bezoekers werd in vergelijking met 2014 een groei van maar liefst 28,4% gerealiseerd.” Al deze mensen zaten bijvoorbeeld te relaxen in deze mooie houten hut op palen. 
Hij zegt: “TUI vliegt inmiddels het hele jaar door op Banjul, Corendon is haar seizoen steeds meer aan het oprekken en Brussels Airlines biedt het hele jaar door drie wekelijkse vluchten aan vanuit Brussel. Daarnaast ontwikkelen we actief samenwerkingen met gespecialiseerde partners binnen niches als vogelreizen, vissen, soft adventure, outdoor, sustainable tourism en high end.” 

Familie in kunstenaarsdorpje Galloya. Copyright: Gijs Hardeman

Voor 2017 rekent de Gambia Tourism Board op een aanhoudende groei van het aantal Nederlandse bezoekers. De boekingen zijn, na het kortstondige negatieve reisadvies rondom de presidentiële machtsoverdracht in januari, weer terug op hun oude niveau en in het land is het weer volop ‘business as usual’. En dat verdienen de mensen van Gambia wel. 

Extra informatie:
Consumenten bezoeken voor meer informatie www.ontdekgambia.nl (Nederlands) of www.visitthegambia.gm (Engels).

Cheaptickets
  • Gijs Hardeman

    Co founder

    Een nieuwsgierige, creatieve, energieke avonturier. Altijd op zoek naar nieuwe plekken om te surfen, kajakken, skien, snowboarden en andere activiteiten te doen.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Kunstmatige golf in Nederland

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Kunstmatige golven waar je keer op keer ...

Zes originele fonduelocaties in Zwitserland

Gezelligheid is onlosmakelijk verbonden met lekker eten en drinken. En daar weten ze in ...