Corendon afvalscheiding

Dat is fijn nieuws, want wij hopen natuurlijk ook dat de reisindustrie meegaat met duurzame ontwikkelingen wereldwijd. Corendon Dutch Airlines start vanaf deze week met afvalscheiding aan boord. Op deze manier draagt de luchtvaartmaatschappij bij aan het behoud van grondstoffen en verkleint zo de milieu-impact. De Cabin Crew scheidt het afval aan boord. Specialist in afval en grondstoffenmanagement SUEZ zorgt vervolgens op Amsterdam Airport Schiphol voor de verdere verwerking van het recyclebare afval met afvalscheidingsfaciliteiten die speciaal zijn opgezet voor Corendon.

Corendon afvalscheiding
De Corendon Crew krijgt het dus iets drukker binnenkort

Afvalstromen gescheiden aanbieden

“Bij Corendon proberen we een bijdrage te leveren aan het behoud van waardevolle grondstoffen”, aldus het persbericht. “Vanuit deze gedachte hebben wij besloten om afval te gaan scheiden aan boord. Door de afvalstromen gescheiden aan te bieden, kunnen grondstoffen behouden worden en hergebruikt.”

Recyclesymbool op de menukaart

De Corendon Cabin Crew verzamelt aan boord het recyclebare afval zoals plastic flesjes, blik, papier en glas. De gasten worden aan boord via het Inflight Entertainment System geïnformeerd over de afvalscheiding. Met een recyclesymbool wordt op de menukaart aangegeven welke verpakkingen te recyclen zijn. SUEZ scheidt achteraf de recyclebare materialen in aparte bakken, die speciaal voor Corendon zijn geplaatst op Schiphol. 

En nu verder?

Wij juichen deze ontwikkelingen toe, maar hopen dat het hier niet bij blijft. Vooral de hoeveelheid verpakkingen bij een gemiddelde vliegtuigmaaltijd vinden wij schrijnend. We gaan het volgen en zijn benieuwd naar volgende stappen in het verduurzamen van de luchtvaart!

 

Tags:

Cheaptickets
  • NextDestination.nl is er voor de sportieve reiziger, de avontuurlijke cityhopper en de nieuwsgierige vakantieganger. Wij gaan voor jou op zoek naar te gekke plekken, ontmoeten de leukste locals vol prachtige verhalen en geven je verrassende tips. Soms luxe, soms budget, maar altijd op onze eigen manier. Om je te helpen bij die ene vraag: What’s your NextDestination?

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

lamzac droombaan

Droombaan: Solliciteren naar “The World’s Laziest Job”

Stel je eens voor.. betaald krijgen terwijl je geniet op het strand samen met ...

Sneller in Noorwegen door drijvende tunnels

Altijd al met de auto het Noorse fjordenlandschap willen verkennen? Het uitgestrekte land met ...

Kunstmatige golf in Nederland

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Kunstmatige golven waar je keer op keer ...