Beleef nu het ‘cool’ste vliegtuig ooit van icelandair

Icelandair blaast dit jaar 80 kaarsjes uit en om dat te vieren introduceert de luchtvaartmaatschappij haar nieuwste aanwinst: het Vatnajökull vliegtuig. Met de IJslandse Vatnajökull gletsjer als inspiratiebron, beleef je nu een van de zeven Europese wereldwonderen aan boord van jouw vlucht naar Reykjavik, Canada of de VS. Van 195 liter verf voor een handgeschilderde afbeelding aan de buitenkant van het toestel tot ijsblauwe lichtshows en bijpassend design vanbinnen. (Letterlijk) cool!

An Icelandair Boeing 757-200 is given a new livery depicting the Vatnajokull glacier in Iceland at Air Livery Ltd in Norwich International Airport , on Wednesday, May, 3, 2017 in Norwich, England. Icelandair is introducing a new plane livery, the Vatnajˆkull Glacier, decorated in a beautiful painting of the glacier, the largest and most voluminous ice cap in Iceland. (Keith Whitmore/AP Images for Icelandair)

Vatnajökull vliegtuig

Het kostte kunstenaars 24 dagen en 195 liter verf om het nieuwe handgeschilderde vliegtuig de ‘Vatnajökull look’ mee te geven. Maar niet alleen de buitenkant is gletsjer-proof. Waan je middenin dit natuurwonder dankzij de bewegend blauwe LED verlichting boven je hoofd, trolleys in de vorm van mini-ijsgrotten en de ijswit en turquoise gestylede hoofdsteunen, bekers en servetten. Het Vatnajökull vliegtuig past in het rijtje van de in 2015 geïntroduceerde Hekla Aurora, die geheel in het teken staat van het noorderlicht.

Artists at work at Norwich International Airport hangar as they paint the new Vatnajökull Glacier Icelandair plane, on Wednesday, April, 26, 2017 in Norwich, England. Icelandair is introducing a new plane livery, the Vatnajökull Glacier, decorated in a beautiful painting of the glacier, the largest and most voluminous ice cap in Iceland. (Joel Ryan/AP Images for Icelandair)

Europa’s grootste gletsjer

De Vatnajökull gletsjer is de meest actieve gletsjer van IJsland met drie vulkanen onder het oppervlak. Het fenomeen neemt 8% van het oppervlak van IJsland in beslag en is daarmee een van de zeven Europese natuurwonderen.

Spot jij Vatnajökull?

Het Vatnajökull vliegtuig is onderdeel van de Trans-Atlantische vloot van Icelandair, ter ere van hun 80 jarige bestaan, en zal op het reguliere Trans-Atlantische routenetwerk vliegen tussen Reykjavik en stedelijke gebieden aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. Benieuwd op welke vluchten je jouw stoel kunt boeken? Op www.icelandair.nl/vatnajokull kun je zien waar het toestel zich op welke data bevindt.

Tags:

Cheaptickets
  • NextDestination.nl is er voor de sportieve reiziger, de avontuurlijke cityhopper en de nieuwsgierige vakantieganger. Wij gaan voor jou op zoek naar te gekke plekken, ontmoeten de leukste locals vol prachtige verhalen en geven je verrassende tips. Soms luxe, soms budget, maar altijd op onze eigen manier. Om je te helpen bij die ene vraag: What’s your NextDestination?

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Corendon afvalscheiding

Corendon start met afvalscheiding aan boord

Dat is fijn nieuws, want wij hopen natuurlijk ook dat de reisindustrie meegaat met ...

Wel sneeuw in Zweden

Denk je dat Zweden veel te ver weg is voor een weekje wintersport met ...

100km drijven op een zelfgebouwd vlot in Zweden

Zelf een vlot bouwen van stammen en touwen en daarmee relaxt de rivier afvaren. ...