Joost Brantjes

profiel-foto-JoostRupsje Nooitgenoeg

Van jongs af met zijn neus in een atlas en gestimuleerd door kaarten sturende KLM-ers in zijn familie, zette Joost een carrière als purchasing manager bij een Japanse touroperator om in een schrijvend en fotograferend bestaan als reisjournalist.

Met een rugzak naar gorilla’s in Rwanda, liftend door Nicaragua of cruisend om Kaap Hoorn. Polyglot Joost bezocht al meer dan 100 landen maar kruipt als een Rupsje Nooitgenoeg over de wereldkaart.

Voor NextDestination zal Joost vooral schrijven en fotograferen over gastronomie, literatuur en architectuur. Ook festivals, feesten en plekken waar je niet zo snel komt zullen aan bod komen.

Opdrachtgevers

Joost schrijft en produceert reportages voor onder andere De Persdienst, Het Parool, NRC Handelsblad, Financieele Dagblad, SPOOR, Winq, Ling, Arts & Auto en last but not least ANWB Reiz&.

joostbrantjes14joostbrantjes12joostbrantjes13joostbrantjes9joostbrantjes10joostbrantjes11joostbrantjes8joostbrantjes6joostbrantjes7joostbrantjes3joostbrantjes4joostbrantjes5joostbrantjes1joostbrantjes2

Bucket list

Zelfs na meer dan 100 landen heeft Joost nog wel een wish list. Bijvoorbeeld de rough bits van Mexico City, een Stolichnaya drinken met Joanna Lumley, eten in DiverXO Madrid, paardrijden in Tatarstan, tien talen spreken, terug naar Jemen, fietsen in Groenland, Oorlog en Vrede in het Russisch lezen, ijsduiken en schrééuwend in het Noord-Koreaans het journaal presenteren in dat land.

joost@nextdestination.nl

Alle posts van Joost