EarthViews

Energieke onderzoeker

Robert Moltmaker heeft een passie voor natuur, ‘bewust’ reizen en achtergrondverhalen. Tijdens zijn reizen hangt hij wel eens in een hangmat met een boek, maar hij kan slechts kort stilzitten. Al snel pakt hij zijn surfboard of gaat hij op pad met zijn camera. “Ik ben niet zozeer onrustig, maar vooral ontzettend nieuwsgierig en zit altijd vol met energie.” Robert geniet er bijvoorbeeld van om midden in de nacht de sterrenhemel in bijzondere omgevingen te fotograferen of urenlang rond te dwalen door vreemde landschappen op zoek naar locals met een bijzonder verhaal. Je zult Robert niet snel vinden in een hotel. Een koude douche is prima. Het liefst begeeft hij zich in hostels en ontdekt hij een land met de backpack en het openbaar vervoer.

Levensmotto

Een wijze oude Jamaicaanse man leerde Robert: “It doesn’t matter how old you are, but at the moment you stop learning, you’re dead.” Dat raakte hem en werd zijn motto. Zijn fotografie en storytelling heeft Robert ondergebracht in EarthViews, waarmee hij hoopt anderen te inspireren om het avontuur aan te gaan. Voor NextDestination.nl zal hij schrijven over de achtergronden van zijn foto’s.

Favoriete bestemming

Favoriete bestemmingen heeft Robert niet. “Een vlak woestijnlandschap op vijf kilometer hoogte met uitzicht op kilometers hoge besneeuwde bergtoppen in Bolivia is niet te vergelijken met een tropisch surfstrand in Sri Lanka. Maar van beide valt je mond open. Elk land vind ik fantastisch op een eigen manier.” Hij heeft geen gebrek aan nieuwe reisplannen. Naast verre reisbestemmingen staat ook de aankoop van een camper op de planning om Europa uitgebreider te verkennen.

Verdere info:

Website: EarthViews.nl
Facebook: facebook.com/earthviews.nl/
Instagram: instagram.com/robertmoltmaker/

Alle posts van EarthViews